Érdekességek
Sulaki - 2016-09-01
A 2016-os berlini IFA kiállításon a Panasonic bemutatja új konyhai kisgépeit, amelyek hűen tükrözik a vállalat innovatív fejlesztéseit
A 2016-os berlini IFA kiállításon a Panasonic bemutatja új konyhai kisgépeit, amelyek hűen tükrözik a vállalat innovatív fejlesztéseit
A Panasonic a kiváló minőség, a precizitás és a teljesítmény tökéletes összhangját teremti meg a vezető technológiai és legújabb kutatási eredményekre épülő innovatív termékeiben. Tapasztalt séfek, véleményformálók és a The Future Laboratory trendszakértőinek bevonásával a Panasonic gondoskodott arról, hogy a termékfejlesztést a jövő ételei, étkezése és életmódja irányítsa.
A termékek minőségének hangsúlyozása mellett a japán ihletésű „Experience Fresh - Tapasztalja meg a frissességet” - filozófia egészségre és jólétre gyakorolt kedvező hatását is kiemeli a Panasonic 2016-os termékkínálatával, amellyel az egyre növekvő fogyasztói igényeknek igyekszik megfelelni. Ilyen például a fenntartható egészségre való törekvés, az egészséges és a hedonista életmód között ingázó „detox-retox”-szemlélet, valamint a hangulatra jótékony hatással bíró ételek keresése.
„Egyre több ember számára fontos az elfogyasztott ételek minősége. Friss ételekre vágynak és helyi élelmiszereket szeretnének enni. Mindez része a jólét és optimalizálás iránti igény növekedésének. Az emberek igyekeznek kihozni magukból a legjobbat, amiben a technológia is segíti őket – akár hordozható okoseszközök, akár intelligens hűtő formájában. Ezek az eszközök tulajdonképpen a céljaik eléréséhez segítik hozzá őket” – mondta el Daniela Walker, a The Future Laboratory munkatársa.
A Panasonic 2016-os konyhai kisgép kínálata:
egészségesebb életmód és céltudatosság a modern kor fogyasztói számára
Az új, kifinomult és sokoldalú Panasonic NN-DS596M kombinált gőzfunkcióval ellátott mikrohullámú sütőt nem csupán az összetevők tökéletes és egyenletes főzését biztosító invertertechnológiával szerelték fel, hanem a Panasonic piacvezető pároló technológiájával is, amelynek segítségével gyorsan és könnyedén készíthetők el a friss ételek. A készülék megőrzi az alapanyagok vitamintartalmát, így biztosítva a tápanyagban gazdag étkezést.
A készülék a termékkínálat kulcsfontosságú új tagjaként lehetőséget nyújt arra, hogy apró kis trükkökkel gazdagítsuk a család kedvenc fogásait a kiegyensúlyozott és egészséges életmód jegyében. Például a hagyományos sült hús is „könnyebbé tehető”, ha grillezzük azt és párolt zöldséget kínálunk hozzá. A friss hozzávalókban rejlő lehető legtöbb tápanyag megőrzésének köszönhetően pedig – amiről közismert, hogy hangulatjavító hatással is bír – úgy érezzük majd, hogy újjászülettünk.
A fogyasztók tisztában vannak vele, hogy az elfogyasztott étel nem csupán a testi egészségre van hatással; „az vagy, amit megeszel”. „A lelki egészség legalább annyira fontos, mint a testi” – mondja René Sindlev, a Dr. Smood társalapítója a The Future Laboratory égisze alatt működő és a trendkutatás eredményeinek internetes platformot biztosító LS:N Globalnak adott interjúban. Hozzáteszi, hogy ma egyre inkább átveszi a gyors egészségjavító kúrák helyét a fenntartható egészséges életmódra való törekvés.
Ha időt szeretne megtakarítani, a Panasonic MK-F800 konyhai robotgép a tökéletes választás, amellyel az egyszerű ételektől kezdve a többfogásos menükig minden elkészíthető. A desszertek előkészítésétől a megalkotásukig ez a precíziós robotgép tökéletes eszközt biztosít életmódja optimalizálására: időt takarít meg, miközben garantálja a minőséget és hatékonyságot.
Az egészséges és a hedonista életmód között ingázó „detox-retox”-szemlélet egyre népszerűbb, hiszen a fogyasztók szeretnék jól érezni magukat az alkoholról való lemondás nélkül. Az alkoholt teljes mértékben félretévő Neo-Detox-irányzatot hátrahagyva szeretnék az egészséges életmódot kombinálni az alkoholfogyasztással. „A fogyasztók számára fontos, hogy mit juttatnak be a szervezetükbe, akkor is, ha alkoholról van szó” – mondta Joey Repice, ügyvezető igazgató és italokért felelős igazgató, The Springs.
Összhangban azzal az egyre erősödő igénnyel, hogy a friss gyümölcs- és zöldséglevek mindennapi életünk részévé váljanak, a Panasonic MJ-L500 Slow Juicer gyümölcsprés ötvözi a praktikusságot az innovatív kialakítással. A hagyományos „gyors” gyümölcscentrifugákkal ellentétben a Panasonic nagy teljesítményű, alacsony sebességű motorja lassan préseli össze a hozzávalókat ahelyett, hogy összeaprítaná őket. Így a folyamat során a lehető legkisebb mértékben teszi ki a gyümölcsöt a hő és a levegő hatásának, ezáltal a lehető legtöbb tápanyagot megőrizve, anélkül, hogy a gyümölcs- illetve zöldséglé megjelenése kellemetlenül zavaros lenne.
A Panasonic MX-ZX1800 nagy teljesítményű turmixgép alkalmas jég- és zöldségaprításra, de akár egész gyümölcsök pürésítésére is. A felhasználó másodperceken belül készíthet tápanyagban bővelkedő hangulatjavító ételeket a levesektől a mogyoróvajig, minél jobban kiélvezve a szezonális élelmiszereket. Korszerű technológiája lehetővé teszi, hogy minden nap friss ételek kerüljenek az asztalra, megőrizve az ételek ízét és tápanyagtartalmát, hozzásegítve a felhasználót az egészséges étkezés szokásos fenntartásához.
Rozsdamentes acélból készült kiváló minőségű, kétsoros, hatpontos késrendszer és hat program biztosítja a kiegyensúlyozott teljesítményt és remek ízeket minden alkalommal. turmixgép felső három, egyenes, éles kése a nagyobb darabok vágására, alsó három fogas élű kése pedig a finomabb aprításra szolgál. A tartozékként biztosított kényelmes hűtőborítás biztosítja, hogy a jeges italok hidegek maradjanak felszolgálásukig, így a nyári partik tökéletes kiegészítője lehet.
Robin Ferraby, a Panasonic európai termékmarketing-igazgatója hozzáteszi: „Experience Fresh termékcsaládunk – amelyre igazán büszkék vagyunk – annak a trendnek a nyomán jött létre, hogy egyre többen szeretnének friss alapanyagokat felhasználva főzni. Napjaink fogyasztóira egyre jellemzőbb az ételek megtapasztalásának tudatos, fenntartható, egészséges és közösségi megközelítése – ez pedig csak egyre fokozódni fog, egyre átfogóbb megoldások iránti igényekkel minden kategóriában, ahogy formálódik az ideális otthon képe. Vállalati filozófiánk, hogy megfeleljünk az új életstílus által támasztott igényeknek – és ez a termékcsalád pontosan ezt teszi.”
A The Future Laboratory azt jósolja: „A jövő konyhájában a készülékeknek több feladatuk lesz, mint az étel elkészítése: kulcsszerepet fognak játszani a sokak által vágyott egészséges életmód elérésében. Ha illeszkedni akarnak az egyre gyorsuló életritmushoz, a márkáknak az ételkészítés területén túlmutató funkciók világát is fel kell fedezniük – ötvözve a kalóriabevitelt a kalóriafelhasználással.”
Az IFA 2016 kiállításon a Panasonic és a The Future Laboratory életre kelti a trendkutatások eredményeit a Blanch & Schock kreatív ételstúdióval együttműködve. A kiállításon a Panasonic olyan ebéd- és vacsoraélménnyel várja vendégeit, amely kiemeli az étel és ital által keltett érzelmek hatását a testre. Az ízletes menüket a Panasonic konyhai kisgépeivel fogják elkészíteni. A Blanch & Shock elmondta: „Igazán izgatottak vagyunk, hogy a Panasonic konyhai kisgépeivel dolgozhatunk. Lenyűgöző, ahogyan olyan összetett folyamatokat hoznak el az otthoni konyhákba, mint a gőzsütés vagy a lassú gyümölcspréselés. A segítségükkel könnyen elkészíthetőek a bonyolult fogások, így új utak nyílnak meg az étkezés sokszínűsége felé.”
A Panasonic a kiváló minőség, a precizitás és a teljesítmény tökéletes összhangját teremti meg a vezető technológiai és legújabb kutatási eredményekre épülő innovatív termékeiben. Tapasztalt séfek, véleményformálók és a The Future Laboratory trendszakértőinek bevonásával a Panasonic gondoskodott arról, hogy a termékfejlesztést a jövő ételei, étkezése és életmódja irányítsa.
A termékek minőségének hangsúlyozása mellett a japán ihletésű „Experience Fresh - Tapasztalja meg a frissességet” - filozófia egészségre és jólétre gyakorolt kedvező hatását is kiemeli a Panasonic 2016-os termékkínálatával, amellyel az egyre növekvő fogyasztói igényeknek igyekszik megfelelni. Ilyen például a fenntartható egészségre való törekvés, az egészséges és a hedonista életmód között ingázó „detox-retox”-szemlélet, valamint a hangulatra jótékony hatással bíró ételek keresése.
„Egyre több ember számára fontos az elfogyasztott ételek minősége. Friss ételekre vágynak és helyi élelmiszereket szeretnének enni. Mindez része a jólét és optimalizálás iránti igény növekedésének. Az emberek igyekeznek kihozni magukból a legjobbat, amiben a technológia is segíti őket – akár hordozható okoseszközök, akár intelligens hűtő formájában. Ezek az eszközök tulajdonképpen a céljaik eléréséhez segítik hozzá őket” – mondta el Daniela Walker, a The Future Laboratory munkatársa.
A Panasonic 2016-os konyhai kisgép kínálata:
egészségesebb életmód és céltudatosság a modern kor fogyasztói számára
Az új, kifinomult és sokoldalú Panasonic NN-DS596M kombinált gőzfunkcióval ellátott mikrohullámú sütőt nem csupán az összetevők tökéletes és egyenletes főzését biztosító invertertechnológiával szerelték fel, hanem a Panasonic piacvezető pároló technológiájával is, amelynek segítségével gyorsan és könnyedén készíthetők el a friss ételek. A készülék megőrzi az alapanyagok vitamintartalmát, így biztosítva a tápanyagban gazdag étkezést.
A készülék a termékkínálat kulcsfontosságú új tagjaként lehetőséget nyújt arra, hogy apró kis trükkökkel gazdagítsuk a család kedvenc fogásait a kiegyensúlyozott és egészséges életmód jegyében. Például a hagyományos sült hús is „könnyebbé tehető”, ha grillezzük azt és párolt zöldséget kínálunk hozzá. A friss hozzávalókban rejlő lehető legtöbb tápanyag megőrzésének köszönhetően pedig – amiről közismert, hogy hangulatjavító hatással is bír – úgy érezzük majd, hogy újjászülettünk.
A fogyasztók tisztában vannak vele, hogy az elfogyasztott étel nem csupán a testi egészségre van hatással; „az vagy, amit megeszel”. „A lelki egészség legalább annyira fontos, mint a testi” – mondja René Sindlev, a Dr. Smood társalapítója a The Future Laboratory égisze alatt működő és a trendkutatás eredményeinek internetes platformot biztosító LS:N Globalnak adott interjúban. Hozzáteszi, hogy ma egyre inkább átveszi a gyors egészségjavító kúrák helyét a fenntartható egészséges életmódra való törekvés.
Ha időt szeretne megtakarítani, a Panasonic MK-F800 konyhai robotgép a tökéletes választás, amellyel az egyszerű ételektől kezdve a többfogásos menükig minden elkészíthető. A desszertek előkészítésétől a megalkotásukig ez a precíziós robotgép tökéletes eszközt biztosít életmódja optimalizálására: időt takarít meg, miközben garantálja a minőséget és hatékonyságot.
Az egészséges és a hedonista életmód között ingázó „detox-retox”-szemlélet egyre népszerűbb, hiszen a fogyasztók szeretnék jól érezni magukat az alkoholról való lemondás nélkül. Az alkoholt teljes mértékben félretévő Neo-Detox-irányzatot hátrahagyva szeretnék az egészséges életmódot kombinálni az alkoholfogyasztással. „A fogyasztók számára fontos, hogy mit juttatnak be a szervezetükbe, akkor is, ha alkoholról van szó” – mondta Joey Repice, ügyvezető igazgató és italokért felelős igazgató, The Springs.
Összhangban azzal az egyre erősödő igénnyel, hogy a friss gyümölcs- és zöldséglevek mindennapi életünk részévé váljanak, a Panasonic MJ-L500 Slow Juicer gyümölcsprés ötvözi a praktikusságot az innovatív kialakítással. A hagyományos „gyors” gyümölcscentrifugákkal ellentétben a Panasonic nagy teljesítményű, alacsony sebességű motorja lassan préseli össze a hozzávalókat ahelyett, hogy összeaprítaná őket. Így a folyamat során a lehető legkisebb mértékben teszi ki a gyümölcsöt a hő és a levegő hatásának, ezáltal a lehető legtöbb tápanyagot megőrizve, anélkül, hogy a gyümölcs- illetve zöldséglé megjelenése kellemetlenül zavaros lenne.
A Panasonic MX-ZX1800 nagy teljesítményű turmixgép alkalmas jég- és zöldségaprításra, de akár egész gyümölcsök pürésítésére is. A felhasználó másodperceken belül készíthet tápanyagban bővelkedő hangulatjavító ételeket a levesektől a mogyoróvajig, minél jobban kiélvezve a szezonális élelmiszereket. Korszerű technológiája lehetővé teszi, hogy minden nap friss ételek kerüljenek az asztalra, megőrizve az ételek ízét és tápanyagtartalmát, hozzásegítve a felhasználót az egészséges étkezés szokásos fenntartásához.
Rozsdamentes acélból készült kiváló minőségű, kétsoros, hatpontos késrendszer és hat program biztosítja a kiegyensúlyozott teljesítményt és remek ízeket minden alkalommal. turmixgép felső három, egyenes, éles kése a nagyobb darabok vágására, alsó három fogas élű kése pedig a finomabb aprításra szolgál. A tartozékként biztosított kényelmes hűtőborítás biztosítja, hogy a jeges italok hidegek maradjanak felszolgálásukig, így a nyári partik tökéletes kiegészítője lehet.
Robin Ferraby, a Panasonic európai termékmarketing-igazgatója hozzáteszi: „Experience Fresh termékcsaládunk – amelyre igazán büszkék vagyunk – annak a trendnek a nyomán jött létre, hogy egyre többen szeretnének friss alapanyagokat felhasználva főzni. Napjaink fogyasztóira egyre jellemzőbb az ételek megtapasztalásának tudatos, fenntartható, egészséges és közösségi megközelítése – ez pedig csak egyre fokozódni fog, egyre átfogóbb megoldások iránti igényekkel minden kategóriában, ahogy formálódik az ideális otthon képe. Vállalati filozófiánk, hogy megfeleljünk az új életstílus által támasztott igényeknek – és ez a termékcsalád pontosan ezt teszi.”
A The Future Laboratory azt jósolja: „A jövő konyhájában a készülékeknek több feladatuk lesz, mint az étel elkészítése: kulcsszerepet fognak játszani a sokak által vágyott egészséges életmód elérésében. Ha illeszkedni akarnak az egyre gyorsuló életritmushoz, a márkáknak az ételkészítés területén túlmutató funkciók világát is fel kell fedezniük – ötvözve a kalóriabevitelt a kalóriafelhasználással.”
Az IFA 2016 kiállításon a Panasonic és a The Future Laboratory életre kelti a trendkutatások eredményeit a Blanch & Schock kreatív ételstúdióval együttműködve. A kiállításon a Panasonic olyan ebéd- és vacsoraélménnyel várja vendégeit, amely kiemeli az étel és ital által keltett érzelmek hatását a testre. Az ízletes menüket a Panasonic konyhai kisgépeivel fogják elkészíteni. A Blanch & Shock elmondta: „Igazán izgatottak vagyunk, hogy a Panasonic konyhai kisgépeivel dolgozhatunk. Lenyűgöző, ahogyan olyan összetett folyamatokat hoznak el az otthoni konyhákba, mint a gőzsütés vagy a lassú gyümölcspréselés. A segítségükkel könnyen elkészíthetőek a bonyolult fogások, így új utak nyílnak meg az étkezés sokszínűsége felé.”